Invester i din sundhed

Akupuntur

Akupuntur

Akupunktur er en sensorisk stimulationsbehandling og bruges som en del af behandlingen af smerter og gener fra muskler, sener og led. Formålet er at understøtte, at du kan bevæge dig mere frit og dermed lettere klare hverdagens opgaver, genoptræningsøvelser eller sport. Akupunktur stimulerer nerverne, der går fra kroppen til hjernen (sensoriske nerver), ligesom massage og bevægelse gør.

Når du modtager akupunktur, behandles akupunkturpunkter og ømme steder med tynde, sterile nåle. Ofte behandles også såkaldte ”potente” eller ”forstærkende” punkter på underben eller underarme. Disse punkter øger stimulationens virkning. Under behandlingen sættes 5-15 helt tynde nåle ind i musklerne, hvor de sidder i 10-20 minutter. Du skal bare sidde eller ligge roligt og slappe af. Akupunktur gør ikke ondt og man kan nogle gange mærke en summen, varme, trykken eller let ømhed omkring nålene. Anbefalingen er at behandle mindst 6 og op til 15 gange ved længerevarende smerter eller gener, mens akutte smerter ofte kan behandles med 1-3 behandlinger.

Akupunktur virker ved, at nålene stimulerer nerverne i og omkring behandlingspunktet. Det øger blodgennemstrømningen lokalt. Da akupunktur ikke gør ondt, sker der en positiv stimulation i rygmarven, hvor nerverne fra kroppen går ind og hæmmer de impulser, der i hjernen opfattes som smerter eller gener fra kroppen. Også i hjernen kan udløses stoffer, der sammen med behandlingsoplevelsen dæmper oplevelsen af smerte.

Jeg er medlem af Dansk Selskab for Akupunktur i Fysioterapi, der sikrer opdateret viden hos fysioterapeuter om sensorisk stimulationsbehandling. Selskabet sikrer systematiske opdateringskurser og i januar 2022 deltog jeg i kursus 1, så jeg sikkert kan behandle ben (inkl. hofte og fod) og arme (inkl. skulder og hånd). I marts 2022 forventer jeg at gennemføre kursus 2, så jeg også kan behandle smerter og gener fra ryg, nakke og bækken med akupunktur. Derfor er der lige nu 50 % på behandling med akupunktur

Løft for livet
Klinik for fysioterapeutisk træning og sundhed

Tyreløkke 14
4622 Havdrup
E-mail: [email protected]
Tlf.: +45 2326 7510

© Copyright 2020, Løft for livet. Alle rettigheder forbeholdes. – Bygget på wordpress – Med kærlighed fra webbureauet Robotweb.dk